Bonn Almanya’nın en eski şehirlerindendir ve batıda bulunan Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde yer alır. Bonn Ren Nehrinin iki yakasına kurulmuştur. Federal Alman Cumhuriyeti’nin kuruluş yılı olan 1949’dan 1990’a kadar başkentlik yapan Bonn aynı zamanda bir “federal şehirdir” ve birçok bakanlık binasına ev sahipliği yapmaktadır. 2019 yılındaki verilere göre şehrin nüfusu 300.000’i aşmaktadır.
Bonn’un ekonomik istikrarında kamu görev binalarının şehirde yer almasının büyük etkisi vardır. İstihdamın büyük bölümü kamu görevlerinde sağlanmaktadır. Ayrıca birçok uluslararası dernek ve kurumun resmi binası da Bonn’da yer almaktadır. Bonn bağlı bulunduğu Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin en düşük işsizlik oranına sahip şehridir.
Bonn, müzik, tiyatro, sinema gibi sanatsal faaliyetlerin başkentlerinden sayılmaktadır. Şehirde her yıl düzenlenen “Uluslararası Beethoven Festivali” dünya genelinde yüzlerce genç piyaniste kendilerini tanıtma imkanı sağlamaktadır. Ayrıca; 1377 yılından bu yana her yıl düzenlenen “Pützchens Markt” adıyla kurulan 5 günlük panayır, 10 gün devam eden “Uluslararası Sessiz Film Festivali” ve 2 yıl arayla düzenlenen “Bonn Bienali” gibi etkinlikler binlerce yerli ve yabancı turiste sanatsal şölen sunmaktadır. 2. Dünya Savaşı sonrası yeniden şekillendirilen Bonn mimari yapısı ve “Müze Meydanı”nda yer alan müzeleri ile de ilgi çekmektedir.
Bonn Merkez Tren Garı; gelişmiş hızlı tren altyapısı sayesinde birkaç saat içinde şehir hatta ülke değiştirmek mümkündür. Köln-Bonn-Koblenz ana hattının merkezlerinden biridir. Şehir içi ve şehirler arası ulaşım yaygın olarak raylı sistemlerle sağlanmaktadır. Bonn’da havalimanı bulunmamaktadır. Havayolu taşımacılığı Bonn’a 19 km mesafede yer alan ve Köln’de bulunan “Köln Bonn Havalimanı” üzerinden sağlanmaktadır. Ayrıca Türkiye’den Köln’e her gün birçok uçuş vardır ve ortalama 3-4 saat sürmektedir. Seyahatler planlanırken Türkiye ile Almanya arasında yazın 1 saatlik kışın 2 saatlik saat farkı göz önünde bulundurulmalıdır.
Bonn; Köln, Aachen, Koblenz, Düsseldorf gibi şehirlere ortalama 1 saatlik mesafededir. Almanya’nın başkenti Berlin’e uzaklığı ise ortalama 650KM’dir. (Raylı sistemle ortalama 5,5 saat)
Almancanın anadil olarak konuşulduğu, her yıl binlerce öğrencinin ve turistin uğrak yeri olan Bonn; yaşam maliyetlerinin diğer şehirlere nazaran daha uygun olmasından dolayı Almanca dilini öğrenmek ve geliştirmek isteyen insanların tercihlerindendir. Öğrenciler dil gelişimini tamamladıktan sonra Bonn ve bağlı bulunduğu eyalet içerisinde yer alan diğer şehirlerde de çeşitli akademik ve kariyer fırsatlarından faydalanabilirler.