Kanada’nın en iyi dil okullarından birisi olan ILAC, “Sınıfta Sıfır Teknoloji” değişimini başlatacağını ilan etti. ILAC kurucularından Jonathan Kolber’in “Going Zero Tech in the Classroom” adını verdiği bu atılımla sınıflardaki tüm teknolojik aletler kaldırılacak. Bu yeni politika sadece cep telefonları ya da bilgisayarlarda değil; ayrıca akıllı tahtalar ve projeksiyonlarda da geçerli olacak.
Okulun hedefi ise; öğrencinin teknolojiyle bağlanmasından çok, öğretmenler ve diğer öğrencilerle daha fazla ilişki içerisinde olması. Çünkü ILAC, ekranlara aşırı bağımlılığın öğrenimi olumsuz etkilediğini hem de bu olumsuzluğun öğrenciler ve öğretmenler arasındaki sosyal ilişkilere yansıdığına dikkat çekiyor.
Kolber; yazısında, başlattıkları bu harekete desteğini şu sözlerle devam ettiriyor: “Öğrenciler, dil öğrenmek ve kültürel bir etkileşim kurabilmek için Kanada’ya geliyorlar. Cep telefonlarıyla oturmak için değil. ILAC Zero-Tech Projesinin de bu kapsamda iki ayrı hedefi var: bunlardan birisi daha iyi bir dil eğitimi ve insanlar arasında daha gelişmiş bir bağlantı kurulması.”
ILAC, Zero-Tech Projesini ilk olarak 16-18 yaş arası genç yetişkin İngilizce gruplarıyla beraber başlatacak. Okulun bu yaş grubunu seçmesinin ise bir sebebi var. Çeşitli araştırmalara göre söz konusu yaştaki gençler teknolojiyi en sık kullanan ve en bağımlı yaş grubu olarak görülüyor. Ama bunun yanı sıra uyku bozukluğu, kötü akademik performans, anksiyete, depresyon, obezite, sosyal izolasyon ve intihar gibi vakalar da bu grupta çok sık karşılaşılan olumsuzluklardan birkaçı.
Öğretmenler de projeye destek veriyor
Öğretmenlere göre de öğrenciler telefonlarına bakarken İngilizce konuşmuyorlar, İngilizce dinlemiyorlar ve dikkatleri çok fazla dağılıyor. Bu durumdan yakınan hocalar, öğrencilerin daha fazla sosyalleşmesinden, göz kontağı kurmasından, arkadaş edinmesinden ve eğitmenleriyle daha fazla etkileşime girmesinden yana. Dolayısıyla ILAC’ın başlattığı bu projeye de destek veriyorlar.
Yazısının sonunda Jonathan Kolber dünyanın gittikçe dijitalleştiğini ancak öğrencilerin zihinlerinin gittikçe dağıldığını, sınıftan ve gerçek arkadaşlık ilişkilerinden kopmasının çok üzücü olduğunu da belirtti. Sınıflarda telefon kullanımının akademik performansı ve öğrenci mutluluğunu düşürdüğünü de sözlerine ekledi.
ILAC, bu proje ile öğrencilerin sınıflarda daha iyi bir İngilizce dil eğitimi almasını ve daha iyi bir sosyal deneyim yaşamasını planlıyor.
Kaynak: www.ilac.com/ilac-zero-tech/