Kanada’ya Gidecek Uluslararası Öğrencilere 10 Maddelik Kontrol Listesi

kanadaya gidecek uluslararasi ogrencilere 10 maddelik kontrol listesi resim

Bugünlerde yurtdışı eğitim için ilk akla gelen ülkelerden biri olan Kanada’ya gitmeden önce gözden geçirmek isteyeceğiniz bir liste hazırladık. Kanada gibi uzun mesafeli ülkelere giderken karşımıza çıkacak birçok farklılıklar için önceden hazırlıklar yapmak gereklidir. Bu hazırlıklar bizi hem rahatlatacak hem de uzun bir uçuş sonrası yaşanması olası problemlerden kurtaracaktır. Listede ihtiyacınız olabilecek her şeyi eklemeye çalıştık, listede eksik kaldığını düşündüğünüz yada Kanada’da eğitim konusunda merak ettikleriniz için bize ulaşabilirsiniz.

1. Kabul Mektubu; 

Listenin ilk maddesi kabul mektubu, bu belge sadece Kanada’da okula kaydolmaya kabul etmenizle sınırlı değildir aynı zamanda çalışma izni içnde bu belgeye ihtiyacınız olacaktır. Çalışma izninizi almak için kabul mektubunuzu Kanada Göçmenlik İdaresi’ne (CIC) sunmanız gerekir.

2.Kalacak Yer Ayarlayın; 

Bu listedeki önemli maddelerden birisi de yaşanacak bir yer. Kanada’ya inmeden kalacağınız yeri ayarlamak çok önemlidir. Okul sırasında yaşayacak bir yer bulmak için çabalıyor olmak istemezsiniz. Daha da önemlisi, sınır memurları size sık sık konaklama yerinizi soracak ve yaşayacak bir yeriniz yoksa, sizi geri çevirebileceklerdir. Bu nedenle, Kanada’ya girerken, adres de dahil olmak üzere tam konaklama bilgilerinize sahip olmanız önemlidir.

3.Okul ve Yaşam Giderleri; 

Eğitiminiz sırasında sizi maddi olarak kaynağa sahip olduğunuzu kanıtlamanız gerekecektir. Quebec dışında yaşayan uluslararası öğrenciler, her bir eğitim yılında yaşam masrafları için minimum 10.000 CAD tutarında kaynağa sahip olduğunu ispat etmelidirler (Quebec’te bu tutar 11.000 CAD). Bu, paraya eğitim ücretiniz dahil değildir.

Yukarıda belirtildiği gibi, eğitim masraflarına ek olarak, yaşam giderlerinizi karşılayabileceğinizi kanıtlamanız gerekir. Kanada’da eğitim görmek diğer ülkelere göre daha uygun olsada, dersler sizi yine de yıllık 10.000 ila 30.000 CAD arasında bir masraf doğuracaktır.

4.Tıbbi Kayıtlarınız ve Reçeteleriniz; 

Sigorta yaptırmadan önce tıbbi kayıtlarınızın ve reçetelerinizin düzenli olduğundan emin olmanız gerekir. Nereye gittiğinize bağlı olarak, Kanada’ya girmeden önce bir muayeneden geçmeniz gerekebilir. Okulunuz, sağlık raporları, diş raporları ve seyahat kayıtlarınız gibi dokümanlar isteyebilir. Herhangi bir reçeteniz varsa, Kanada içinde geçerliliği olduğundan emin olun. İlaçlarınızın Kanada’da bulunmaması ihtimali var. Bu durumda, araştırmanızı yapın ve Kanada’ya vardığınızda seçeneklerin ne olduğunu öğrenin.

5.Sağlık Sigortası; 

Kanada’daki bütün uluslararası öğrenciler sağlık sigortası yaptırmak zorundadır, bu nedenle bu madde bir opsiyon değildir. Aslında, üniversiteler ve kolejler bu konuda ısrar edecek kayıt sırasında sizden bu belgeleri talep edecektir. Gereksiz bir maliyet gibi görünse de, sağlık sigortası tıbbi bir acil durumda mali durumunuzu (ve hayatınızı) koruyabilir. Kapsam türü bölgelere göre değişmekle birlikte, yıllık ortalama prim 600 ila 900 CAD tutarındadır

6.Resmi Kimlik Belgesi;

Resmi bir kimlik belgesi söz konusu olduğunda pasaportunuz, uluslararası bir öğrenci olarak ihtiyaç duyacağınız tek kimlik belgesi değildir. Pasaportunuz uluslararası seyahat etmenize izin verirken, ehliyet ve öğrenci belgesi gibi alabileceğiniz her türlü resmi kimliği getirmek iyi bir fikirdir. Ayrıca, pasaportunuzun varış tarihinden itibaren en az altı (6) ay ki burada önerilen eğitim dönemi sonuna kadar geçerli olması gerektiğini unutmayın.

7.Acil Durum Kişi Listesi; 

Birçok uluslararası öğrenci için, yurtdışı eğitim ilk kez evden uzaklaşmak anlamına geliyor ve ailenizden epey uzakta yaşayacaksınız. Bu nedenle, eğer varsa, yeni arkadaşlarınızla ve oda arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bir dizi acil durum irtibat kişisine sahip olmak iyi bir fikirdir. Bu liste ebeveynlerinizi veya kardeşlerinizi, akrabalarınızı ve gittiğiniz yerde yaşayan tanıdığınız ve güvendiğiniz kişileri içermelidir. Kaybetmemek için hem fiziksel hem de dijital kopyaların (kendinize e-postayla göndermek bir seçenek olabilir) olduğundan emin olun.

8.Teknolojik Cihazlar; 

Teknolojik cihazlar dediğimizde, bazıları eğitiminize diğerlerinden çok daha faydalı olacaktır. Kendinizi güvende hissettiren ve size bu deneyimde çokça yardımı dokunacak cihaz hiç şüphesiz akıllı telefon. Kanada yaşamınız süresince Kanadalı bir mobil operatör kullanmanız gerekecektir, Kanada mobil hizmet ücretlerinin en yüksek olduğu ülkelerden biri olsa da öğrencilere sunulan birçok harika fırsat bulunuyor bunları araştırmakta sizin için faydalı olacaktır. Dizüstü bilgisayar da sizin için iyi bir yardımcı olabilir (ve not almayı çok daha kolaylaştıracaktır) ancak zorunlu değildir. Evden herhangi bir elektronik eşya getiriyorsanız, Kanada prizi ve voltajlarıyla uyumlu olduklarından emin olmalısınız ve değilse, bir adaptöre ihtiyacınız olacaktır.

9.Kanada Bankalarında Bir Hesap; 

Kanada’ya yerleştikten sonra yapmanız gereken ilk şeylerden biri, bir Kanada bankasından hesap açmak olmalı. Bunu yapmak, para transferleri ve diğer bankacılık işlemlerinde sizin işinizi kolaylaştıracaktır ve Kanada’da çalışmaya başlarsanız size yapan ödemelerde oluşacak yüksek işlem ücretlerinden sizi kurtarır. Banka dediğimizde gözünüz korkmuş olabilir, ancak hesap açmak oldukça kolaydır. İlk etapta ücretsiz bir hesap açmanızı öneririz böylece aylık ödemelerden kurtulursunuz.

10.Kışlık Kıyafetler; 

Kanada’nın soğuk olduğunu duymamış olmanız imkansız. Kanada’nın kış sıcaklığı yüksek olan şehirlerinden Toronto’da, Ocak ayında ortalama sıcaklık yaklaşık -5,5°C’dir ve sıcaklığın -20°C’ye kadar düşebilir. Kışlık bir mont, botlar, şapkalar ve eldivenler sıcak kalmak için bir zorunluluktur.

Kategori: Blog
Etiket: Blog
Önceki yazı
Sheffield’daki En İyi 8 Öğrenci Mekanı
Sonraki yazı
Kanada’da Kalıcı Yerleşimin Artmasının 4 Sebebi