Yurtdışında Okuyacaklar İçin Doğru Konaklama Nasıl Seçilir?

yurtdisinda okuyacaklar icin dogru konaklama nasil secilir resim

Yurt Dışında Okuyacaklar İçin Doğru Konaklama Nasıl Seçilir?

Yapılan araştırmalara göre yurtdışında okula yeni başlayan öğrencilerinin çoğu doğrudan üniversite kampüslerindeki yurtları tercih ediyor, ancak aslında kullanabileceğiniz çok farklı konaklama seçenekleri de var. Bu yazımızda yurtdışında eğitim alırken doğru konaklamayı nasıl bulabileceğinizi anlatacağız.

Nerede yaşamayı seçerseniz seçin cüzdanınız üzerinde büyük bir etkisi olacaktır. UNIPOL ve Ulusal Öğrenci Birliği (NUS) tarafından yapılan konaklama maliyetleri anketine göre ortalama konaklama gideri bir öğrencini eğitim harcamasının %73’ü oranındadır. Ayrıca, yanlış konaklama kararı vermek, eğitim deneyiminizi daha da olumsuz etkileyebilir.

İşte sizin için doğru olanı seçmek için ipuçları da dahil olmak üzere, öğrencilerin kullanabileceği ana konaklama seçeneklerinin bazı artıları ve eksileri:

Öğrenci konaklama türleri genel olarak 3 ana başlıkta toplanabilir.

1- Üniversite Yurtları

İlk yıl öğrencilerinin çoğuna, üniversite tarafından yönetilen konaklama veya yurtlarda bir yer tahsis edilir, bunun kesinlikle birçok avantajları vardır.

Arkadaş edinme açısından, diğer öğrencilerle yaşamak, iyi arkadaş olabileceğiniz (hatta gelecek yılla birlikte yaşayabileceğiniz) insanları tanımak için harika bir yoldur. Üniversite tarafından yönetilen bazı salonlar kampüste olmayabilir, bunun yerine yerel şehir veya kasabada olabilir.

Ayrıca elverişli bir konumdasınız, bu yüzden günlük dersler, grup çalışması veya kütüphaneyi kullanmak için endişelenmenize gerek yok, ayrıca öğrenci birliğiniz tarafından düzenlenen, kulüpler ve etkinlikler gibi daha eğlenceli şeylere yakın olacağınız da bir gerçek.

İlk kez evden uzakta yaşayacaksanız, fatura veya ev sahipleriyle yaşamanız muhtemel problemleri düşünmeye gerek kalmadan, okul yurtları kendi evinizi tutmadan önce iyi bir hazırlık olabilir. Ayrıca, bir şeyler ters giderse yurt ofisi veya üniversitenin kendisi tarafından iyi bir şekilde desteklenmeniz muhtemeldir.

Artıları:

Sosyal ortam: çok sayıda öğrenciyle tek bir yerde tanışma fırsatı

Yalnız değilsiniz: ihtiyacınız olursa üniversitenizden ekstra destek sağlanacaktır.

Eksileri:

Derin uçlara atılmak: kiminle yaşayacağınızı seçemezsiniz

Garanti yok: Tercih ettiğiniz konaklama yerinde yer bulamayabilirsiniz

Birçok öğrencinin yanında yaşamak: gürültü ve karmaşaya katlanmaya alışın!

2- Özel Öğrenci Yurtları

Bazı alanlarda ikinci bir seçenek, popülerliği artan bir seçenek olan amaca yönelik inşa edilmiş bir öğrenci yaşam kompleksinde bir oda olabilir; Unipol ve NUS, yaptıkları araştırmalar ile özel yurtların İngiltere’de öğrenci konaklamalarının yarısını oluşturduğunu ortaya çıkartmıştır.

Yapısı üniversiteler tarafından yönetilen yurtlara benzer kendi odanız var ve mutfak veya TV odası gibi ortak alanları paylaşıyorsunuz ancak özel bir şirkete ait. Stüdyo daireler de mevcut olabilir ki bunlar genellikle daha pahalıdır. Özel yurtlar birden çok üniversiteye sahip Londra veya Manchester gibi büyük şehirlerde oldukça yaygındır ve böylece yaşamak için bir yer arayan birçok öğrenciye alternatif oluştururlar.

Özel yurt düşünüyorsanız, neler hizmete dahil ve yurt içindeki tesisler gibi ekstra hizmetler konusunda biraz araştırma yaptığınızdan emin olun bu sizi sürpriz ödemelerden koruyacaktır.

Özel yurtlar, aynı binada diğer üniversitelerden öğrenciler bulabileceğiniz için sosyal çevrelerinizi genişletmenin harika bir yolu olabilir. Yurtlara göz atarken, hangi ortak alanların mevcut olduğunu ve konut sakinlerinin buluşup sosyalleşecekleri düzenli etkinliklerin olup olmadığını kontrol edin.

Artıları:

Öğrenciler için tasarlandı ve üniversite yurtlarındaki öğrencilerle aynı avantajlara sahip

Wi-fi gibi kullanışlı avantajlar paketin bir parçası olabilir

Tüm öğrenci ortamlarına yakın olacaksınız ve bu sadece üniversitenizle sınırlı değil

Eksileri:

Artan maliyetler: okul yurtlarına göre daha pahalıdır ve stüdyo kiraları daha da pahalı olacaktır

Gereksiz ekstralar: Bazı özel yurtlarda havalı görünen ekstra hizmetler vardır örn. Saunalar, sinema odaları gibi, ancak bunlar satın alırken iki kere düşünmelisiniz

Üniversite yurtlarındaki sorunlar geçerlidir: gürültü, kiminle yaşadığınızı seçememek, karışıklık vb.

3- Özel Konaklama (Ev yada Apart Kiralama)

Yurt, seçeneklerini tercih etmeyerek kendi evinizi kiralayabilirsiniz. Genelde üniversite ortamının dışında kalmayı isteyen ve kendi kişisel yaşam alanını oluşturmak isteyenler genelde bu yönde tercihte bulunur. Öte yandan yurt kayıtlarını kaçırmışsanız ve uygun bir yurt bulamıyorsanız elinizde iyi bir alternatif olarak bulunmasında fayda var. Bu şekilde ev tutacak öğrencilere tavsiyemiz bir ev arkadaşı edinmeleri.

Özel olarak kiralanan bir evde yaşamak, tam olarak nerede ve kiminle yaşadığınıza karar vermenizi sağladığı için cazip olabilir. Ancak üniversiteye yeni başlayacaksanız sizinle benzer pozisyonda birini bulmanız biraz zor olabilir, bu tip durumlarda ev arkadaşı ve uygun yer arayabileceğiniz sitelere göz atmanızda yarar var. Çoğu öğrenci yine de ilk yıldan sonra özel olarak kiralanan konaklamaya taşınır.

Artıları:

Bağımsızlık: Nerede ve kiminle yaşayacağınızı seçebilirsiniz

Yerel alan: Üniversitenizin yurtları kampüste olsa da, aslında şehirdeki özel konut seçenekleri sizi yerel topluluğun bir parçası gibi hissettirebilir

Esneklik: Özel kiralama pazarı size uygun farklı yaşam seçenekleri ile doludur.

Eksileri:

Uzaklaşma: kendinizi ana kampüsün dışında bulabilirsiniz

Faturaları yönetme: özellikle daha önce hiç evden uzakta yaşamamışsanız, bütçenizi iyi ayarlamanız gerekir

Yönetici ile uğraşmak: Doğrudan bir ev sahibi veya emlakçı ile uğraşacaksınız. Ankete katılan her on öğrenciden birinden ev sahipleriyle ilgili sorunları olduğunu ve % 13’ünde ise komşular ile ilgili sorunları olduğunu söyledi.

Yurtdışında eğitiminde konaklama hakkında diğer sorularınız için bizebilgi istek formuile ulaşabilirsiniz.

Kategori: Blog
Etiket: Blog
Önceki yazı
Kanada’da Yapılabilecek En İyi 20 İş
Sonraki yazı
Yurtdışında Okumak İçin İdeal 10 Ülke